Oportunitățile de angajare sunt favorabile în sectorul comerț cu ridicata și cu amănuntul, unde previziunea de angajare de +30% este cea mai optimistă raportată din trimestrul lll (2008) până în prezent, îmbunătățindu-se considerabil față de al doilea trimestru al anului trecut, cu 13 puncte procentuale. Un pronostic bun este dat și de angajatorii din industria prelucrătoare. O îmbunătățire semnificativă se raportează însă și în sectorul finanțe, asigurări, servicii imobiliare și servicii de afaceri, unde previziunea de +26% este cu 19 puncte procentuale mai puternică decât cea din trimestrul ll din 2016, crescând față de trimestrul I al anului în curs, cu 11 puncte procentuale. Schimbări majore, atât de la an la an (cu 16 puncte procentuale), cât și față de trimestrul I din 2017 (cu 11 puncte procentuale) au fost înregistrate și în sectorul energie electrică, apă, gaz, unde previziunea de +8% atinge o valoare pozitivă pentru prima dată în ultimii patru ani.
Statisticile sunt pozitive în toate cele opt regiuni ale țării și se îmbunătățesc atât față de trimestrul I din 2017, cât și față de trimestrul II din 2016 în șase dintre acestea. Cea mai vizibilă majorare față de intervalul ianuarie – martie 2017 (cu 14 puncte procentuale) este raportată în centru, unde previziunea de angajare de +29% este totodată cea mai puternică din regiune de la demararea studiului (2008) până în prezent. Cea mai mare creștere față de anul trecut (aprilie – iunie 2016) este prognozată în Sud, unde previziunea de angajare atinge +23%, o cotă nemaiatinsă din trimestrul IV din 2012. Date optimiste sunt raportate și în regiunea Nord-Vest, cu o previziune de +24, cea mai puternică din 2012 până în prezent, și regiunea București și Ilfov, unde previziunea de +22% este cea mai puternică din 2009 (trimestrul l) până în prezent.
Angajatorii români sunt optimiști indiferent de dimensiunea organizației pe care o reprezintă. Cei din organizațiile mari sunt însă mult mai încrezători, ei raportând o previziune de angajare de +28%, cea mai puternică din 2008 (trimestrul lll). Cei din micro-organizații sunt însă prudenți și dau un pronostic de +7%, cu 3 puncte procentuale mai slab decât în trimestrul I din 2017, dar cu 2 puncte procentuale mai puternic decât în trimestrul II din 2016.